lauantai 28. heinäkuuta 2012

Pori KV

Perjantaina illalla lähdimme Simon kanssa Poriin. Seuraavana päivänä olisi Pori KV tiedossa. Koska Mikko oli tulossa kotiin sinä iltana, uskalsin jättää Sakarin yksin odottamaan huoltajaa kotiin, sillä aikaa kun itse lähdimme kohti Poria ystäväni Riikan kyydillä. Olen niin onnellinen siitä, että Sakella ei ole hajuakaan eroahdistuksesta, sillä poika jäi syömään lelujaan sellaisella halulla, ettei edes meidän peräämme katsellut!

Nukuttuamme äitini luona yön yli, oli aamulla aika lähteä näyttelyalueelle. Ilma näytti aamulla hieman epämääräiseltä tuo sää, ja siksi laitoinkin hameen alle legginsit, jos aika sattuisikin alkaa satamaan. Raviradalla oli paljon koirakoita. Simo oli onneksi kuitenkin sen verran väsynyt kuumasta säästä, että ei paljoakaan jaksanut välittää muista. Odottelimme melkein parisen tuntia kuumassa auringossa, jonka jälkeen oli vihdoin meidän vuoromme mennä kehään.

Simo seisoi mahtavasti, vaikka hieman olisi tehnyt mieli istua välillä siinä säässä. Juokseminen onnistui sekin ok, vaikka ruoho olikin pitkää, ja maa todella epätasainen. Kerran rikkoi laukalle, mutta pian pudotti taas raviin.


Pöydällä Simo seisoi mahtavasti ja ryhdikkäästi, mutta se ei tainnut olla tarpeeksi tuomarille. Nainen antoi ihmeellisiä arvosteluja: "keskikokoa kookkaampi" "pitkärunkoinen" "lyhyt kaula". Lisäksi muita, jotka pitivät paikkaansa, enemmän tai vähemmän: "raajoissa ruskeita pilkkuja" "ala-asentoiset korvat". Ala-asentoiset korvat johtuivat tosin kuumuudesta, Simo riiputti niitä kuumuudessaan. Arvosanaksi tuli ensimmäinen H, joka sinänsä ei minua harmita, mutta on ikävää, kun tuomari sanoo sellaista, mikä ei ole totta. (tarkoittaen lähinnä tuota pitkärunkoisuutta) Lopun arvostelusta voi lukea Simon omalta sivulta "Simon arvostelut"-linkin alta :-)



Pääsimme takaisin Tampereelle Krispesan kennelin omistajan kyydillä, kovat kiitokset hänelle!! Seuraava näyttely onkin sitten Ikaalisissa, 18.8. :-)

2 kommenttia:

  1. Hyvinhän Simo on näyttänyt Porissa esiintyvän!
    Olikohan tuo "raajoissa ruskeita pilkkuja" hyvä vai huono asia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä esiintymisessä ei ollut mitään vikaa :-) Kirjavilla mitteleillä todella usein esiintyy noita pilkkuja raajoissa, mutta huonohan asia se on tuomareiden mielestä. Harva tuomari siitä huomauttaa, ja onhan koira kokonaisuus. Mutta tosiaan, ei rotumääritelmän mukaan ole hyvä :-)

      Poista