tiistai 18. kesäkuuta 2013

Simon & Bellan pennut!

Monen viikon jännityksen ja odotuksen jälkeen, vihdoin ovat Simon (Mahti Vahdin Xavier) ensimmäiset pennut nähdeet päivänvalon! Alicton Neela, tutummin Bella, synnytti kuusi aivan ihanaa pentusta. Synnytys alkoi 61. kantopäivänä, lauantaina 15.6.13 n. kahden ja kolmen välillä iltapäivällä, ja kesti kaksi-kolme tuntia. Kaikki sujui hyvin, Bella ja pennut voivat hyvin :-) Simo autuaan tietämättömänä joutui sietämään emäntäänsä, joka lörpötteli sille aivan käsittämättömiä juttuja kuten: "Simo, susta on tullut isä!!"

Kuten tuossa aiemmin jo mainitsin, pentuja syntyi kuusi. Ensimmäinen, joka pulpahti ulos, oli narttupentu, joka oli väriltään black&tan. Ensin ei oltu ihan varmoja mikä väri sieltä tulee, ennen kuin pentu kuivahtaisi, joten alustavasti pentu oli tumma narttu. 


Seuraavan syntymiseen meni hiukan alle puolisen tuntia. Ja tämä olikin se, mitä oltiin odotettu, kirjava poika<3 Pieni Simoherra junior :-) Mustavalko-kirjava, mutta kuitenkin!


Seuraava syntyi suurinpiirtein samassa ajassa mitä nuo kaksi muutakin. Yllätys oli se, minkä värinen sieltä pulpahti! Tyttö se oli, mutta todella vaalea kerma! Tumma äiti, tummankirjava isä, mutta todella vaalea narttu :-) Mahdollista se kyllä oli, koska Simon suvussa takana on paljon valkoista, mutta silti en olisi uskonut, kun kaikki muut pennut olivat tummavoittoisia :-) Loppujen lopuksi nyt mietitään, että onko tyttö väriltään jopa täysin valkoinen!


Tämän jälkeen ei kuulunut pitkään aikaan yhtään mitään. Aika mateli, ja olin varma, että pentujen tulo loppui. Olin kuitenkin mielessäni ihan onnellinen jo tähänkin määrään pentuja. Seuraava kuitenkin pullahti pihalle melkein tunnin päästä edellisestä, ja tämä oli black&tan poika, joka myöhemmin todettiin soopelin väriseksi :-) Alla olevassa kuvassa alimpana tämä poika.


Nyt ainakin olin varma, että ei tule enempää, sillä Jonna oli aiemmin laskeskellut, että kolmen/neljän pennun liikkeet tuntuvat masussa. Kuitenkin, kun neljännen syntymästä oli noin puoli tuntia, valon näki viides pentu, black&tan tyttö! Tämä pentu on isompi mitä samanvärinen sisarensa, ja tällä on valkoinen viiru rinnassa :-)


Mutta ei siinäkään ollut vielä kaikki! :-D Juuri kun emää oltiin viemässä jaloittelemaan ulos hetkeksi, viimeinen tulla tupsahti pentulaatikkoon! Ja sehän oli myös kirjava poika <3 Valitettavasti tällä pojalla oli käänteiset värit, eli tumma selkä ja pää ja valkoiset jalat, maha ja hännänpää. Mutta se ei pentua pahenna, aivan ihana pieni mollukka tämäkin!


Nyt oli vihdoinkin kaikki pennut maailmassa! Yhteensä siis kuusi pientä pallukkaa, kolme urosta ja kolme narttua :-) Ihana ja reipas Bella <3



Seuraavana päivänä lapsosten turkit olivat jo kuivuneet, ja niistä voitiin päätellä paremmin värejä. Ne kuitenkin tulevat vielä muuttumaan, joten mistään ei voi olla varma. Olisi ihanaa, jos tuosta vaaleasta pennusta jäisi oikein vaalea <3 Ja on jännä nähdä, miten tuo soopelipoika muuttuu ;-) Seuraavaksi kuvia yhden-kahden vuorokauden ikäisistä pennuista:








3vrk:



Vaikka ei saa olla puolueellinen, niin kyllä tuo pikku Simppa vei minun sydämeni aivan täysin <3

Näiltä tiimoilta tulette kuulemaan meistä vielä paljon ja noin neljän viikon päästä menen katsomaan näitä ihania palluroisia, joten silloin ainakin miljoona kuvaa tulossa ;-)


Sitten meidän omista pojista vielä pari kuvaa tältä aamulta:



2 kommenttia:

  1. Hehe, meillä on melkein samat nimimerkit. Mutta sitten asiaan: voisitko tehdä postauksia koulutusasioista? Olen ymmärtänyt, että sun koirat on upeasti koulutettuja ja muutenkin tunnut paljon niiden kanssa tekevän. Olisi kivaa, jos jakaisit kaikenlaiset vinkit koulutukseen liittyen (sekä yleisesti että tarkemmin joistain tietyistä asioista). :) Jos siis sinulla on vain aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, näköjään onkin :-) Sori että on kestänyt vastailla, oon keskittynyt enemmän koulutyöhön ja muuhun hommaan kun blogin pitämiseen. Seuraavaksi kyllä voisi tehdä jonkun hauskan koulutusjutun, kunhan nyt keksin aikaa ;-) Kiitos kommentista! :-)

      Poista