maanantai 16. joulukuuta 2013

Helsinki Winner ja Helsinki Nordic Winner 2013!

Käytiin Sakarin kanssa pyörähtämässä isoissa kehissä, Helsingin messukeskuksen ja Suomen isoimmassa koiratapahtumassa. Mitään suurempia ei odotettu näistä näyttelyistä, sillä koiria oli paikalla aika hyvä määrä ja tietty mitteleiden parhaimmisto. Päätin kuitenkin osallistua, koska, no, Messarit! 

Ensimmäiselle päivälle perjantaina 14.12. en itse päässyt  ollenkaan paikalle, sillä olin koulun kanssa tutustumassa Tallinnan AIDS-Tugikeskukseen. Sakari lähti siis Sirun mukaan, kiitoksia hirveästi hänelle! :-) Esittäminen oli mennyt hyvin ja Sakke oli ollut ihan innoissaan kehään menemisestä (Tai sitten vaan ihan siitä, että pääsi häkistä ulos :-D) ja olikin mennyt ja esiintynyt ihan hyvin. Kuitenkin, loppujen lopuksi tuomari (Bottussi Jocquel Celine) oli päätynyt antamaan Sakarille H:n. Ihmettelin kovin tuomarin kovaa linjaa, varsinkin, kun arvostelu oli näinkin hyvä:

Hyvä ulkolinja. Hyvä pää, tummat silmät. Hyvä pigmentti. Hyvät silmät. Hyvä kaula, hyvä rinta. Suorat jalat. jyrkkä ylälinja. Hyvin lihaksikas takaa. Valkoisen pitäisi olla siistimpi kirjavalla. Liikkuu iloisesti. 

Todella vähän huonoa, paljon hyvää, mutta silti tuomari oli sitä mieltä, että H on oikea arvostelu. En kuitenkaan nurise, näitä sattuu! 

Seuraavana päivänä pääsin itse paikalle, mutta en odottanut ihmeitä tältäkään päivältä. Kehän reunalla vitsailin, että tultiin hakemaan se toinen H pojalle. Sakke oli hieno kehässä ja seisoi kuin tatti, mutta kylläpäs oli taas raivostuttavaa huomata, kuinka oma ajatuksenkulku voi pilata esiintymisen! Tanskassa, kun juoksin Sakarin kanssa kehässä, poika innostui liikaa ja laukkasi välillä. Tästä viisastuneena päätin mennä hitaampaa ja kävellä. Toinen, minkä päätin ennen kehää oli se, että en katso Sakaria liikkeessä, kun se alkaa heti nostelemaan jalkojaan. No, tämä kaikki johti siihen, että Sakari peitsasi kehässä, enkä minä edes huomannut sitä! Huoh. Kyllä taas tietää olleensa tyhmä :-D Ensi kerralla sitten... 

Toisen päivän, eli 15.12. lauantain arvostelu oli myöskin täynnä hyvää, harmillisen peitsauksen takia luulisin EH:n tulleen.

Erittäin hyvän tyyppinen, hyvä pää, ilme, korvat, purenta ok. Riittävä kaula. Lapa saisi olla viistompi. Lyhyt, erittäin kevyt rintakehä. Hyvä häntä. Karvanlaatu ok, mutta ei tänään täydessä turkissa. Taipumusta peitsata liikkeessä. Esiintyy ja esitetään hyvin.

Mutta! Sakke EH ja aivan upeita kuvia, kiitos Bram Geyskens! Thank you Bram for the photos!Loppuun vielä kevennystä, Mikko ja pojat <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti